Woning verhuren

Denk jij eraan om je woning te verhuren? Dan kun je hier allerlei redenen voor hebben. Je hebt een tijdelijke baan aangenomen in het buitenland, je gaat samenwonen en zit met twee woningen, of je hebt geïnvesteerd in een beleggingspand. DG Vesta ondersteunt je als verhuurmakelaar bij alle zaken, die met het verhuren van je woning te maken hebben. Op deze pagina lees je wat je van tevoren kunt regelen voor je een koopwoning gaat verhuren, wat de voordelen zijn en wat wij als verhuurmakelaar in Eindhoven en omgeving allemaal voor je kunnen betekenen.

Waar dien je over na te denken voor je een woning kunt verhuren?

Wil jij je woning verhuren? Denk dan eerst over de volgende punten na. Verhuur je de woning in gestoffeerde of gemeubileerde staat? Wat is de huurprijs die je kunt vragen? Bereken je de huurprijs inclusief of exclusief gas, water en licht? Op welke manier dien je het huurcontract op te stellen? Zoals je al merkt, komen er veel zaken bij het verhuren van je woning kijken. Om het proces soepel te laten verlopen, kun je DG Vesta als jouw verhuurmakelaar inschakelen.

Hoe bepaal je de huurprijs als je een woning verhuurd?

Wil je een koopwoning verhuren in Eindhoven en omgeving? Dan ben je bij DG Vesta aan het juiste adres. Als verhuurmakelaar hebben wij ervaring met het bepalen van de huurprijs van je koopwoning of appartement. Voordat de huurprijs wordt bepaald, dien je het puntensysteem te volgen. Het aantal punten dat je koopwoning behaalt, bepaalt of je woning een sociale of vrije sector huurwoning in Eindhoven en omgeving is. Het puntensysteem wordt ingezet om de kwaliteit van je woning te bepalen. De punten worden op verschillende onderdelen gegeven, zoals het woonoppervlak van de woning, de oppervlakte van de berging, garage of bijkeuken, hoeveel ruimten in huis verwarmd zijn, welk energielabel je woning heeft, de WOZ-waarde, het sanitair en nog veel meer.

Als verhuurmakelaar geven wij je graag advies omtrent het bepalen van de huurprijs. Daarnaast kunnen wij met je meekijken hoe je bepaalde punten binnen de woning kunt verbeteren, waardoor je de huurprijs op termijn kunt verhogen en de kwaliteit van de woning kunt verbeteren.

gezellige keuken

Wat zijn de voordelen van je eigen woning verhuren?

Allereerst stijgt de vraag naar huurwoningen in Eindhoven en omgeving. De kans is dus groot dat je met behulp van een verhuurmakelaar je koopwoning aan de juiste mensen kunt verhuren. Heb je een appartement te huur? Of wil jij je eigen woning verhuren? Dan kun je hier geld mee verdienen. Je kunt namelijk een interessant rendement behalen op het moment dat jij je woning verhuurd.

Daarnaast wordt je koopwoning niet blootgesteld aan verval, aangezien een gepaste huurder de woning met zorg zal blijven gebruiken. DG Vesta ontzorgt ook volledig als er onderhoud of reparaties nodig zijn aan de woning. Loopt de huurder tegen problemen met je woning aan? Denk aan lekkage of andere benodigde reparaties. Dan is het belangrijk dat je er zo snel mogelijk bij bent, om meer schade te kunnen voorkomen. Dit scheelt je uiteindelijk geld, aangezien iemand de kwaliteit van de woning voor je in de gaten houdt als je er zelf niet bent.

Schakel DG Vesta in als jouw persoonlijke verhuurmakelaar

Bij DG Vesta adviseren wij je graag over de mogelijkheden om je woning te verhuren. Ten eerste gaan wij zorgvuldig te werk bij het zoeken van een geschikte huurder en doen wij vooraf de nodige checks en screenings m.b.t de nieuwe huurder. Daarnaast verzorgen wij het gehele verhuurtraject met:

 • Een professionele opname van de woning;
 • Het plaatsen van een te huur V-bord;
 • Advisering over de verhuur en de marktomstandigheden;
 • Professionele fotoreportage;
 • Inmeten van de woning;
 • Advertentieopmaak in het Nederlands en het Engels;
 • Brochure in het Nederlands en Engels;
 • Presentatie op meerdere verhuurwebsites met o.a. Funda en Pararius en onze eigen website;
 • Presentatie op alle Social Media kanalen;
 • Het object bieden we aan: expats, multinationals en Relocation bureaus;
 • Het uitvoeren van een huurderscheck;
 • Het opmaken en vastleggen van de huurovereenkomst;
 • Het innen van de eerste maand huur en de borgsom;
 • Het uitvoeren van de begininspectie en de sleuteloverdracht;
 • Aanmelden van gas, water en elektra.

Wil je meer informatie over het verhuren van je woning? Neem dan gerust telefonisch, per mail of WhatsApp contact met ons op. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden om je woning te verhuren.

Neem contact op met ons