Aankoopbegeleiding

Ben je op zoek naar een woning? Tijdens de zoektocht naar je droomwoning stel je jezelf allerlei vragen. Wat voor woning zoek ik? Waar wil ik wonen? Wat komt er allemaal bij kijken.

huiskamer

Een woning kopen is waarschijnlijk één van de grootste aankopen van je leven. Je krijgt te maken met veel onbekende zaken, zoals financiële, bouwkundige en juridische vraagstukken. Het enige wat jij wilt is deze woning kopen, want jij voelt je zo fijn in dit huis. Je hebt alleen nog maar oog voor die prachtige keuken en die luxe badkamer, maar misschien is het dak nodig aan vervanging toe of is de isolatie niet goed. Wij kijken op een zakelijke manier tegen een woning aan, omdat we bij een huis niet de emotie voelen die jij voelt. En dat komt goed van pas bij onderhandelingen. 

Heb in de gaten dat de verkopend makelaar optreedt in het belang van de verkoper en uiteraard een zo optimaal mogelijk resultaat voor zijn verkoper wil behalen. Wanneer je een aankoopmakelaar inschakelt behartigen wij jouw belangen en kunnen we een aankoop realiseren onder de beste voorwaarden en voor de laagst mogelijke koopsom. 

Met jouw eigen aankoopmakelaar sta je als koper een stuk sterker. Wij adviseren en begeleiden je vakkundig door het gehele proces tot je de sleutel in handen hebt. In dit geval voert de aankoopmakelaar de volgende werkzaamheden uit:

  • Samen met jou naar een geschikte woning zoeken
  • Begeleiden van bezichtigingen
  • Bepalen van de woningwaarde
  • Onderzoek doen van de woning, bijvoorbeeld naar juridische beperkingen, verborgen gebreken en de bouwkundige staat bepalen.
  • Onderhandelen over de prijs
  • Nakijken van de koopovereenkomst
  • Inspectie van de woning
  • Begeleiden van de eigendomsoverdracht bij de notaris

Naast een volledige aankoopbegeleiding is een tussenvorm ook mogelijk. Je doet dan een deel zelf, bijvoorbeeld de bezichtigingen, en je besteedt een deel uit aan de aankoopmakelaar, zoals het bepalen van de woningwaarde en het onderhandelen. Wij adviseren je waar je wenst.

Neem contact op met ons